Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с лампата за дигната ръчна

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от CrazyElement Покажи съобщение
    Накладките са на 30к км , не е малко ама ги гледахме наскоро и с майстори викат , че имат още живот. Иначе днеска ще проверя/долея течност и дано проблема да се оправи.

---------- Post added at 16:47 ---------- Previous post was at 16:46 ----------

Къде да го търся тоя теч на спирачна течност последно ми изтече преди не помня 15к км когато сменях лагер помпата. ЕЕ то на тази кола всичко и се разтека , антифриза ми изтича от някъде, а съм с нов радиатор+термостат, сега и спирачната ми течност....
    ами може да пълни сервото - опипай педалите, там където помпите се захващат за педала. Антифриза лесно се хваща, ама трябва подемник или канал и лампа или фенерче - отдолу винаги оставя цветни следи, стига да не е вътре парното
    AR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон

Comment

При нормално износване на накладки, буталцето се избутва със спирачна течност. В казанчето намалява съответно. Щом имаш накладки това е, може и да няма теч.
      Когато сменяш накладки някой ден, наблюдавай казанчето, може да се наложи да отнемеш малко със спринцовка дори, защото се връща буталцето в изходно положение.
      Карай си така, провери го след няколко дена/ седмица и ако не е мръднало си свиркай!
      sigpic
      Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Къде да го търся тоя теч на спирачна течност последно ми изтече преди не помня 15к км когато сменях лагер помпата. ЕЕ то на тази кола всичко и се разтека , антифриза ми изтича от някъде, а съм с нов радиатор+термостат, сега и спирачната ми течност....[/QUOTE]
        не забравяй да провериш и системата на съединителя - тя също взима спирачна течност това казанче за спирачките. Виж си и при педала на съедънителя да не ти тече в краката под мокета
        Last edited by NightRider; d.m.y г., 17:00. Основание: допълнение
        Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
        156 1.8TS 16V (01.2001)
        147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
        0879369082

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
          При нормално износване на накладки, буталцето се избутва със спирачна течност. В казанчето намалява съответно. Щом имаш накладки това е, може и да няма теч.
          Когато сменяш накладки някой ден, наблюдавай казанчето, може да се наложи да отнемеш малко със спринцовка дори, защото се връща буталцето в изходно положение.
          Карай си така, провери го след няколко дена/ седмица и ако не е мръднало си свиркай!
          Така е, ама чак да стигне да светне контролната лампа... или не са му досипали като са сменяли лагер-помпата или отнякъде тече
          AR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон

Comment

При мен се е случвало да доливам малко, няколко десетки мл. И теч няма, просто при изтъняването на накладките буталцето се избутва напред със спирачна течност и намялява в казанчето и светва датчика.
            Доливаш, проверяваш след няколко дни и ако няма разлика си ок!
            Изпитано при мен вече 3-4 пъти за 50к км откакто карам колата!
            sigpic
            Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

След като провериш в краката виж и това Цилиндър за съединителя на скоростната кутия - понякога и то протича.
              Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
              ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Първоначално публикувано от rossenvn Покажи съобщение
                След като провериш в краката виж и това Цилиндър за съединителя на скоростната кутия - понякога и то протича.
                Той има ли го това? Нали е с лагер помпа
                156 1.8TS 16V (01.2001)
                0879369082

Comment

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
                  Той има ли го това? Нали е с лагер помпа
                  Това не го знам - нека провери
                  В епер го има.
                  Last edited by rossenvn; d.m.y г., 17:46. Основание: допълнение
                  Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
                  ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka
                    Ако хванеш капачката с буталцето (всъщност има няколко модели на алфите и фиатките, може само на единия да е така) ще видиш, че то всъщност се движи в диапазона 2-3 мм, тоест трябва да потъне толкова за да светне... Ако е била и без това на минимума течността, според мен е напълно възможно да светне само от износването на накладките...
                    Аз това съм написал в следващото изречение, ама ти явно не си го прочел. Според моите наблюдения при нормално действаща система при крайно износване на накладките нивото на течността спада до средата между минимума и максимума. Колегата е написал, че неговата е на средата на казанчето, което си е на белега на минимума, след това е пояснил, че са му сменяли лагер-помпа, от което съдя, че или при смяната на помпата не са му доляли достатъчно течност и сега при доизносването на накладките е стигнала минимума, или отнякъде губи течност....

Comment

Първоначално публикувано от rossenvn Покажи съобщение
                      Това не го знам - нека провери
                      Няма го. След помпата на съединителя има дъмпер и следва лагер-помпа
                      156 1.8TS 16V (01.2001)
                      0879369082

Comment

Working...
                      X